Triggerpoint Therapie

Triggerpoint Therapie

Wat houdt dat nu in? Iedereen heeft ze in meer of mindere mate, triggerpoints, ook wel ‘spierknopen’ genoemd.  Het gaat om een minuscuul stukje van een spier dat niet meer ontspant.

Triggerpoint therapie is niet nieuw. Verschillende massagetechnieken hebben zich altijd gericht op het oplossen van deze triggerpoints of, ok nog 1 keer dan, ‘knopen’.

Triggerpoint therapie is een aanpak die voortkomt uit decennia lang onderzoek waaruit is gebleken dat triggerpoints ook zorgen voor afgeleide pijn. Zo kan pijn in de rug of de nek zorgen voor hoofdpijn. Of pijn in kuit zorgen voor problemen in de hak of de voet.

Triggerpoints veroorzaken pijn, daarnaast kunnen bewegingsbeperkingen, stijfheid en krachtverlies bijkomende klachten zijn. Het rekken van een spier met  een triggerpoint is ook zeer pijnlijk. Pijn werkt contraproductief bij alle dagelijkse activiteiten zowel bij het sporten, het werk, de studie of huishoudelijke activiteiten. Pijn gaat ook tussen de oren zitten en zorgt voor verminderde concentratie.

De therapie is er op gericht om u zo snel mogelijk van uw pijn af te helpen en u op die manier ook zo snel mogelijk weer mobieler  en vrijer te laten bewegen.