Voetreflexmassage

VOET- en HANDREFLEX MASSAGE

Bij Voet/Handzonereflexmassage is het uitgangspunt dat diverse zones van de voetzolen en handpalmen corresponderen en in contact staan met andere delen van het lichaam. Voet en Handreflexologie zijn een acupressuur techniek. Deze massage staat in nauw verband met Acupunctuur en Shiatsu, beide bekende behandelingsvormen gaan ook uit van energiebanen.

De wetenschap is hier sceptisch over en doet regelmatig onderzoek naar dit uitgangspunt en kan maar geen bewijs hiervoor vinden. Echter in de praktijk worden er zeker goede resultaten geboekt. Overigens zijn er wel westerse artsen die bijvoorbeeld Acupunctuur gebruiken als ondersteunende behandeling.

Uw masseur bij Kawado is de cursus  gaan volgen uit nieuwsgierigheid en ook met een flinke dosis scepsis. Om dan vervolgens tot verbazing  de ervaring op te doen dat cliënten zeggen ergens pijn of last te hebben en de corresponderende zone inderdaad gevoelig of pijnlijk is en dat behandeling vaak ook helpt.

U kunt de voet/handreflexzone behandeling in overleg laten inpassen in uw massage. Als het bevalt kunt u deze massage ook los boeken.