Bindweefsel massage & cupping

Bindweefselmassage 

Bindweefselmassage kan meerdere doelen dienen. Er zijn meerdere soorten bindweefsel. Bindweefsel bevindt zich onder andere tussen de huid en spierweefsel. Mocht een spierverkrampt zijn of mogen er een triggerpoint in een spier zitten dan is het niet onwaarschijnlijk dat het bindweefsel ter plekke een verkleving zichtbaar is. Lymfe en Bloedvaten lopen door het bindweefsel heen. Bij een stagnatie in de zuurstoftoevoer en/of in de afvoer reageert van afvalstoffen naast de spier vaak ook het bindweefsel. Bindweefselmassage zorgt voor een betere doorbloeding en is vaak een goede methode om blokkades op te heffen.

Over het algemeen is de eerste behandeling geen pretje. Het Bindweefsel zit vaak te groot aan de huid en de spieren. De tweede behandeling gaat meestal al beter en daarna is het bijhouden. Het is net sporten. Van 1 keer sporten krijg je geen conditie wel spierpijn. Bindweefselmassage is een specialiteit bij Kawado in Amersfoort.

Cuppen

Cupping is ook een vorm van bindweefselmassage. Mocht je dit willen geven dan wel even goed door.

Cupping is een Oosterse methode van bindweefselmassage. Hierbij worden ‘cups’ gebruikt die op de huid worden geplaatst. Op de plek van de cup wordt er een vacuüm gecreëerd waarmee het bindweefsel omhoog wordt getrokken. Op deze manier komen vastzittende plekken los en komt de doorbloeding en de lymfestroom weer op gang. Aanvoer van de goede stoffen, en afvoer van afvalstoffen, waardoor de functie in het lichaamsdeel weer terugkomt op het normale niveau. Cupping kan gefixeerd worden op 1 plek gebruikt of verplaatst worden.

Bindweefsel Reflexzones

Op de rug bevinden zich ook reflexzones die in de verbinding staan ​​met de organen. Ook hiervoor is bindweefselmassage een toepassing. Deze aanvraag wordt alleen gedaan in goed overleg.

Voor de dieperliggende lagen is er Fasciatherapie / Deep Tissue Massage , klik hier voor meer informatie.

Cosmetische Bindweefselmassage

Bindweefselmassage zet aan tot cel vernieuwing en voor een soepelere en gladdere huid en wordt daarom ook Cosmetisch toegepast. Met naam tegen Cellulite en als Antirimpelbehandeling.

Cosmetische Bindweefselmassage wordt vooral gebruikt in het gezicht en de nek/hals gebied. Na een traject zie je er vitaler uit omdat de huid strak en soepel wordt door deze behandeling. Cosmetische behandelingen kunnen ook worden ingezet ter ondersteuning om plaatselijk het gewonnen te waardevol.

Cosmetische behandelingen worden niet vergoed door de verzekering.

Litteken-massage

Voor littekenmassage wil ik je graag doorverwijzen naar Sancia de Winter. Sancia heeft zich gespecialiseerd op dit gebied. Je bent bij haar in geweldige goede handen.

100+ Reviews op Treatwell

Kawado Praktijk Massage en ChiroTherapie

Onwijs fijne intake gehad en daarna een goede massage die direct verlichting van de klachten gaf.

Image

Maamke

Sportmassage

Peter is vriendelijk, professioneel met oog voor detail. Hij voelt goed aan wat nodig is en neemt de tijd voor de intake. Je moet tegen een stevige massage kunnen, maar hij houdt zeker rekening met je. Ik ben 2 dagen beurs geweest maar nu de 3e dag voel ik me een stuk beter.

Image

Jennifer

Sportmassage

Peter is een topper. Vriendelijk, altijd in voor een praatje en altijd op tijd. Altijd tevreden na een sportmassage!

Image

Joël Slot

Sportmassage

Peter kan goed masseren. Hij is vriendelijk en professioneel. Ik kan hem aanraden als je last hebt van hoofdpijn door bijvoorbeeld gespannen nek en schouders.

Image

Catheleijne

Sportmassage

Fijne salon. Aanrader!

Image

Thijs

Sportmassage

Dankjewel voor deze top massage

Image

Katharina

Triggerpoint Therapie
Maak een afspraak!
Scan the code