Haptische massage

Ten eerste is de haptische massage een heerlijke ontspannende en ont stressende massage.  Gewoon om lekker even helemaal relax te worden. Maar je kunt er meer uit halen als je wilt of sterker nog als je het nodig hebt.  Het werkt zeer therapeutisch.

Haptonomie wat is dat?

Haptisch komt van Haptonomie en dat is weer afgeleid van de oud Griekse woorden:

Hapsis = Tast, Tastzin, gevoel, gevoelsleven

Nomos = Regels, Regelmatigheden, Wetten, Wetmatigheden, Norm

Haptonomie staat dus voor; de wetmatigheden van het gevoel / de tastzin in de brede zin.

Haptonomie wordt veel ingezet in de topsport. Individueel, voetballers als bijvoorbeeld van Basten werden mede begeleid door een haptonoom. Maar ook teams zoals het Nederlands Dames Hockeyteam en ook de Nederlandse Handbaldames. Haptonomie wordt in de sport gebuikt om individueel de topvorm (terug) te vinden en in teams om te leren meer als team te fungeren door elkaar aan en in te voelen. Haptische massage is hier van afgeleid en kan dus helpen om jezelf weer ‘in vorm’ te voelen.

Toepassingen

De eerste toepassing is al genoemd, ontspanning. Voor de meeste mensen is het een traktatie.

Bij de tweede toepassing komt de eerste erg goed van pas. De massage en de oefeningen zijn er om bewust te worden van het gevoel, het contact en de relatie met jezelf en ook met je omgeving. Je lichaam vertelt je door spanning en ontspanning wat voor invloed personen, situaties en ruimtes op je hebben. Ook kun je leren hoe je hiermee om kunt gaan en er je voordeel mee doen.

Doordat je beter leert voelen is ook je fysieke klacht makkelijker aan te wijzen. Dit klinkt misschien raar maar in de praktijk horen we vaak de volgende zin; “het zit ergens in mijn onderrug maar ik weet niet waar precies”.

Haptische massage is ook erg geschikt in een coaching traject. De massage op zich mondt soms vanzelf uit in coaching. Als dit zich aandient dan zal er overleg zijn met de klant of hij/zij dit traject in wil gaan.

Kortom, voor een Haptische massage ben je bij Kawado in Amersfoort aan het juiste adres. Welkom!

Haptische massage Amersfoort
100+ Reviews op Treatwell

Kawado Praktijk Massage en ChiroTherapie

Onwijs fijne intake gehad en daarna een goede massage die direct verlichting van de klachten gaf.

Image

Maamke

Sportmassage

Peter is vriendelijk, professioneel met oog voor detail. Hij voelt goed aan wat nodig is en neemt de tijd voor de intake. Je moet tegen een stevige massage kunnen, maar hij houdt zeker rekening met je. Ik ben 2 dagen beurs geweest maar nu de 3e dag voel ik me een stuk beter.

Image

Jennifer

Sportmassage

Peter is een topper. Vriendelijk, altijd in voor een praatje en altijd op tijd. Altijd tevreden na een sportmassage!

Image

Joël Slot

Sportmassage

Peter kan goed masseren. Hij is vriendelijk en professioneel. Ik kan hem aanraden als je last hebt van hoofdpijn door bijvoorbeeld gespannen nek en schouders.

Image

Catheleijne

Sportmassage

Fijne salon. Aanrader!

Image

Thijs

Sportmassage

Dankjewel voor deze top massage

Image

Katharina

Triggerpoint Therapie
Maak een afspraak!
Scan the code