Dorn therapie

De Dorn Methode of Dorn Therapie is afkomstig uit Duitsland. Het is een manuele methode om gewrichten in het gareel te zetten. Dit gaat zonder het ‘kraken’ van de Manueel Therapeut en zonder de attributen van de Chiropractor.

Beenlengteverschil is bijvoorbeeld een klacht die, afhankelijk van de oorzaak, door Dorn Therapie verholpen kan worden. Direct een heel belangrijk probleem omdat een beenlengteverschil veel verschoven of gerelateerde klachten kan veroorzaken.

Heupen, het heiligbeen maar ook schouders, ellebogen en polsen kunnen behandeld worden. En hier als laatst genoemd, maar de meest voorkomende correctie, de wervels.

Chirotherapie

Chiro Therapie is de behandeling van een klacht met een mix van technieken uit de Chiropractie en Massagetherapie.

De gebruikte manipulatie technieken uit de Chiropractie zijn gelijk aan de technieken die men in de Manueel Therapie en Osteopathie gebruikt.

Er zijn verschillende redenen om de massage technieken te combineren met manuele manipulaties. Scheefstand of malalignment kan vele oorzaken hebben.  De oorzaak vinden is belangrijk en is zeker een deel van de behandeling. Echter een scheefstand van een gewricht heeft vaak ook als gevolg dat de weefsellagen rondom de gewrichten zich anders gaan gedragen. Samentrekken, verkrampen, stram of pijnlijk gevoel. Een gecombineerde behandeling is daarom de beste oplossing.

Vanuit Holistisch perspectief is Chiro Therapie ook een geweldig hulpmiddel. Als Holistisch behandelaar houd ik rekening met het geheel. De mens als geheel, Mentaal en Fysiek. In die Holistische benadering houd ik ook altijd rekening met eventuele keten problematiek. Er worden geen aannames gedaan. Pijn in de knie wil niet zeggen dat de oorzaak ook in de knie zit. Mogelijke oorzaken kunnen liggen verkorte spieren in het boven been of scheefstand van de heup, de enkel of de voeten.

Peter Bijen Kawado Massage en Chirotherpaie
100+ Reviews op Treatwell

Kawado Praktijk Massage en ChiroTherapie

Onwijs fijne intake gehad en daarna een goede massage die direct verlichting van de klachten gaf.

Image

Maamke

Sportmassage

Peter is vriendelijk, professioneel met oog voor detail. Hij voelt goed aan wat nodig is en neemt de tijd voor de intake. Je moet tegen een stevige massage kunnen, maar hij houdt zeker rekening met je. Ik ben 2 dagen beurs geweest maar nu de 3e dag voel ik me een stuk beter.

Image

Jennifer

Sportmassage

Peter is een topper. Vriendelijk, altijd in voor een praatje en altijd op tijd. Altijd tevreden na een sportmassage!

Image

Joël Slot

Sportmassage

Peter kan goed masseren. Hij is vriendelijk en professioneel. Ik kan hem aanraden als je last hebt van hoofdpijn door bijvoorbeeld gespannen nek en schouders.

Image

Catheleijne

Sportmassage

Fijne salon. Aanrader!

Image

Thijs

Sportmassage

Dankjewel voor deze top massage

Image

Katharina

Triggerpoint Therapie
Maak een afspraak!
Scan the code