Massagetherapie

Een massagetherapeut past een breed scala aan massages, massagetechnieken en therapieën toe. De  technieken worden ingezet op basis van de klacht en het onderzoek.

Een massagetherapeut gaat samen met de client op zoek naar oorzaken en ook naar oplossingen. Een intakegesprek of anamnese is dan ook een belangrijk onderdeel van de eerste kennismaking. Een klacht ontstaat meestal niet zomaar namelijk.

Het behandeltraject is afhankelijk van de aard van de klacht, de mate van de klacht en hoe lang de klacht al aanwezig is bij onze eerste kennismaking.

Hier even een opsomming van  massagetechnieken die mij als massagetherapeut tot beschikking staan: 

 • Triggerpointtherapie
 • Bindweefselmassage,
 • MLD Lymfedrainage
 • Sportmassage
 • Deep Tissue massage
 • Dorn Therapie
 • Chirotherapie
 • Voetreflexmassage
 • Fibromyalgie Massage
 • Haptische massage
 • Pulsen

Een therapeut kijkt ook naar de mentale situatie van een client, want hoofd en lijf zijn nu eenmaal niet van elkaar los te koppelen. Al lijkt soms de connectie wel even weg te zijn.

Als therapeut vond ik het niet alleen interessant maar ook belangrijk om mezelf meer te ontwikkelen op het gebied van de psyche, het mentale aspect, van de mens. Om deze reden heb ik ook een 3-jarige opleiding tot coach gevolgd.

De holistische kijk naar de mens en naar de klacht is daar completer door geworden.

We gaan dus samen kijken naar de geestelijke en lichamelijke belasting die je als client ervaart. Verder kijken we naar je levensstijl. 

Desgewenst is een coaching traject bespreekbaar.

Onverwerkte emoties, belemmerende gedachten, coping mechanismes, een grote mate van stress: het zijn allemaal triggers voor lichamelijke ongemakken. De holistische benadering dus. Overigens niks zweverigs aan, het betekent gewoon allesomvattend. Alles is met elkaar verbonden en beïnvloedt elkaar. Hoofd en lijf maar ook omgevingsfactoren.

Bewustmaking en bewustwording en het aanleren van leren luisteren naar de signalen van het lichaam zijn ook een onderdeel van de het traject wat gevolgd wordt.

Zorg vooral goed voor jezelf en luister naar je lijf, het heeft je een hoop te vertellen.

Ben je op zoek naar een massagetherapeut in Amersfoort dan heet ik je graag van harte welkom,

Peter Bijen

Massagetherapeut / Coach

100+ Reviews op Treatwell

Kawado Praktijk Massage en ChiroTherapie

Onwijs fijne intake gehad en daarna een goede massage die direct verlichting van de klachten gaf.

Image

Maamke

Sportmassage

Peter is vriendelijk, professioneel met oog voor detail. Hij voelt goed aan wat nodig is en neemt de tijd voor de intake. Je moet tegen een stevige massage kunnen, maar hij houdt zeker rekening met je. Ik ben 2 dagen beurs geweest maar nu de 3e dag voel ik me een stuk beter.

Image

Jennifer

Sportmassage

Peter is een topper. Vriendelijk, altijd in voor een praatje en altijd op tijd. Altijd tevreden na een sportmassage!

Image

Joël Slot

Sportmassage

Peter kan goed masseren. Hij is vriendelijk en professioneel. Ik kan hem aanraden als je last hebt van hoofdpijn door bijvoorbeeld gespannen nek en schouders.

Image

Catheleijne

Sportmassage

Fijne salon. Aanrader!

Image

Thijs

Sportmassage

Dankjewel voor deze top massage

Image

Katharina

Triggerpoint Therapie
Maak een afspraak!
Scan the code