Blog 1 – Gezondheid

Home / Blog 1 – Gezondheid

Gezondheid, een breed onderwerp met heel veel sub onderwerpen. Zo zullen mijn blogs en wellicht vlogs ook worden ingevuld. Niks wat met de menselijke gezondheid te maken heeft wordt uitgesloten. Van een massagetherapeut verwacht je misschien vooral onderwerpen die te maken hebben met het bewegingsapparaat zoals; Spieren, Pezen, Gewrichten, Lichaamshouding, Beweging. Het lichaam is echter niet alleen dat omhulsel wat je helpt van A naar B te komen of dat je helpt met het brood uit de kast pakken of je laptoptas te dragen. Als therapeut en coach gaat mijn aandacht ook uit naar het Mentale deel dat ook grote invloed heeft op je gezondheid. En om het nog beter te duiden, dat mentale deel en dat lichaam dat is onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloedt elkaar continue.
Onze Voeding, ons eetpatroon, dat de bouwstenen en de brandstof levert voor dat geweldig ingewikkelde systeem, dat wij zijn als mens, benader ik vanuit Orthomoleculair oogpunt. Alle processen in ons lijf en hoofd worden beïnvloed door wat we binnenkrijgen. Onze gezondheid hebben we dus voor een flink gedeelte in eigen handen. Voeding, Beweging, Lichaamshouding maar ook Mentale houding, zijn zaken waarin we zelf keuzes kunnen maken. En keuzes maken doe je met je hoofd maar ook met je gevoel.
Omgevingsfactoren hebben ook invloed op onze gezondheid en op onze keuzes. Voorbeeld, je woont naast onze bekende staalfabriek in Noord-Holland waarvan bekend is dat veel omwonenden ziek worden vanwege de milieuvervuiling. Dat is een omgevingsfactor. Je bent vrij in de keuze om weg te verhuizen. Echter je hele familie woont er, je bent afhankelijk van het inkomen daar. Ook omgevingsfactoren. Familie die je niet graag ziet verhuizen en je wilt zelf misschien niet verder weg van je zieke moeder gaan wonen. Werk(stress) en privérelaties zijn dus ook een factor.
O en dan is nog een factor waar je geen invloed op hebt en dat is erfelijkheid. Wel heb je dan weer invloed op hoe je omgaat met situaties. Ook je mentaliteit is te trainen. Kennis vergroting of verbreding kan je ook helpen om situaties beter te begrijpen en aan te pakken.
Mocht je nu denken dat dit allemaal wel heel veel is om rekening mee te houden voor een goede of betere gezondheid, bedenk dan dat als je aan je gezondheid wilt werken je gewoon met kleine stapjes kunt beginnen. Kom je er niet uit, maak dan gerust een afspraak!
En het belangrijkste van alles, blijf ademhalen!

gezondheid #bewegen #voeding #mentaal #stress #ontspanning #keuzes #therapie #coach #coaching #ademhaling #advies

Volg me op mijn twee accounts om op de hoogte te blijven en interessante informatie over gezondheid te ontvangen.
Kawado
https://www.instagram.com/kawadomassagecoach/ /
https://www.facebook.com/kawadomassagecoach/

DoLife

https://www.instagram.com/dolife_actnow

https://www.facebook.com/DOLifeActNowCoaching/

Affiliate titel

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit.

  • lorem 1
  • lorem 2
  • lorem 3

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit.

Bekijk product

Advies nodig?

Lorem ipsum dolor sit, amet consectetur adipisicing elit. Aut saepe vel corrupti quod libero.